Woningen van woningcorporatie SWZ aan de Pieter Steynstraat in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningen van woningcorporatie SWZ aan de Pieter Steynstraat in Zwolle. © Pedro Sluiter

Veel onbegrip over huurverhoging met 100 euro in Zwolle: ‘Ik ga vakantieplannen herzien’

Huurders van de Zwolse woningcorporatie SWZ krijgen te maken met een forse huurverhoging. Sommige van de 7600 huurders moeten per maand 100 euro meer gaan betalen. ,,Dit hakt er flink in. Ik wilde door Europa reizen, maar mijn vakantieplannen ga ik herzien”, zegt Zwollenaar Albert (38).

17 reacties

 • Tessatjuh N.

  1 jaar geleden
  Gaat het er ook niet gewoon om dat het allemaal heel krom is? Zouden de meeste mensen die meer dan genoeg verdienen voor een sociale huurwoning niet graag willen verhuizen? (voor toeslagen e.d. kom je al niet meer in aanmerking). Zoek het aanbod vrije sectorwoningen eens op bij de woningzoeker (is laag) kijk eens naar de vraagprijzen voor particuliere huur (is hoog). Kijk eens naar een hypotheek met een inkomen van 56.528 euro (is ongeveer 260.000, koop je daar nu nog een huis van?).
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Och wat heeft memeertje het zwaar, mensen kunnen geen betaalbare woning vinden en meneertje moet zijn vakantie een weekje uitstellen.
 • marion van kooij

  1 jaar geleden
  De lage inkomens kunnen gewoon huurverlaging aanvragen. Met een hoog inkomen mag je blij zijn als je in een goedkope woning mag blijven, ik ken ze ook die naar een duurdere woning móesten verhuizen.
 • G. Brandsma

  1 jaar geleden
  Sociale huur is bedoeld voor mensen in lastige financiële situaties, niet voor grootverdieners om extra zakcentjes te kunnen pakken en een wereldreisje Europa te kunnen doen.
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  @J.A.J. Velderman,inkomensafhankelijke huur is je reinste communisme. Een poging om inkomens te nivelleren. Als je wat meer verdient betaal je meer loonbelasting, loop je allerlei gratis voorzieningen en toeslagen mis.