Volledig scherm
PREMIUM
Niels Drost, van HIV-vereniging Oost-Nederland. © Eigen foto Niels Drost

Veel soa’s met homomannen als risicogroep in IJsselland en Twente

Mannen die naast een gezinsleven stiekem sekscontact met andere mannen hebben, stuwen deels het aantal soa’s in IJsselland en Twente op. Zo vermoeden de twee GGD’s in de gebieden sterk. Hoe kunnen zij toch aangezet worden tot testen? Die vraag heerst bij de twee GGD’s die meer soa’s vinden dan het gemiddelde.

Het aantal geconstateerde soa’s in GGD-regio IJsselland en Twente ligt jarenlang hoger dan het landelijke. IJsselland zit onder meer in de gemeenten Deventer, Kampen en Zwolle. Twente naast Twente in de grensstreken Achterhoek en Salland.

  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle