Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de nieuwe Weeshuispassage in het Broerenkwartier in Zwolle. Op de voorgrond is het Vliegerhuys te zien, op de achtergrond in het midden de Broerenkerk. Links op de afbeelding staat het pand van Hudson's Bay. De ‘fotograaf’ staat hier als het ware op het dak van de HEMA. © Tim Versteegh

Veel woningen en zelfs een skybar in het Broerenkwartier in Zwolle

Vergeet de oude plannen met de Weeshuispassage in Zwolle maar. Alles wordt anders. Er komt nog steeds een plein achter het Vliegerhuys en ook winkel Costes komt er gewoon, maar in de nieuwste plannen voor het gebied in het Broerenkwartier gaan de gebouwen rond de Weeshuisstraat flink de lucht in. Mét een skybar, vanwaaruit over de stad kan worden gekeken.

Het Broerenkwartier is al jarenlang een zorgenkindje van de binnenstad. De ene na de andere winkel vertrok tijdens de crisisjaren uit de toen nog overdekte Weeshuispassage. Het is overdreven om het verpauperd te noemen, maar gezellig is het er al jaren niet meer. De komst van boekenwinkel Waanders in de Broeren zorgde al voor een flinke impuls en na het bankroet van V&D leek ook Hudson’s Bay een nieuwe publiekstrekker te worden. Dat viel tegen en het Canadese warenhuis vertrekt eind dit jaar.

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle