In plaats van de veldbedden waarop de 170 asielzoekers de eerste nacht sliepen, zijn vrijdagmiddag stapelbedden neergezet.
Volledig scherm
PREMIUM
In plaats van de veldbedden waarop de 170 asielzoekers de eerste nacht sliepen, zijn vrijdagmiddag stapelbedden neergezet. © Frans Paalman

Verbazing bij asielzoekers in Zwolle: ‘Blijven we tot maandag? Dat hebben ze niet verteld’

Ze lopen met zijn drieën over het parkeerterrein bij de IJsselhallen: asielzoekers Ahmed, Jihad en Ali. Alle drie hebben ze een Action-tasje in de hand. Ze zijn even de stad in geweest, in tegenstelling tot de meeste andere asielzoekers die deze dagen in de IJsselhallen verblijven. Ze willen ontdekken waar ze zijn. ,,Blijven we tot maandag? Dat hebben ze ons niet verteld.’’

4 reacties

 • W. Kloppenburg

  4 maanden geleden
  Ze zijn nu onderdeel geworden van het rondtrekkende van der Burg circus maar dat zal ze niet verteld zijn. Ik ben benieuwd wanneer de zaak structureel vastloopt en hoe ze dat gaan aanpakken. Er wordt al gestapelde gezinshereniging geëist dat wil zeggen dat alles wat aangetrouwd is ook moet overkomen. Dan kun je zomaar 10/20 nareizigers krijgen en heb je drie of vier woningen nodig per asielzoeker. Het IND studeert op de stapeling maar een Rechter zou dit wel eens acceptabel kunnen vinden.
 • Bram de Haan

  4 maanden geleden
  De mensensmokkelaars hadden een huis met tuin en geld belooft, geen opvang in een sporthal?
 • Ernst J. Oud

  4 maanden geleden
  En volgende week weer 1300. En de week daarop en de week daarop…. etc. Dit is niet op te lossen, anders dan met een stop op de instroom. Hard, maar wat is het alternatief?
 • Johan De vries

  4 maanden geleden
  Tuurlijk joh, prop maar vol..