Het Zwolse XL-testpaviljoen in aanbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Zwolse XL-testpaviljoen in aanbouw. © Frans Paalman

Verbijstering in Den Haag over sluiten XL-testpaviljoen Zwolle dat exact 0 testen afnam (maar wel 300.000 euro per maand kostte)

In Den Haag is met verbijstering gereageerd op berichtgeving in de Stentor dat het XL-testpaviljoen voor Testen voor Toegang in Zwolle wordt afgebroken zonder dat er ooit één test is afgenomen. De volledig ingerichte locatie stond drie maanden kant en klaar voor gebruik en dat heeft de overheid een enorme bak geld gekost. De schatting is 350.000 euro per maand.

11 reacties

 • Andy Van Werven

  2 jaar geleden
  Daar gaat onze belasting geld heen
 • Piet Wientjens

  2 jaar geleden
  Ik vind het verschrikkelijk dat er zo met geld gestrooid wordt zelf crimineel. En waar gaan ze de centen halen ? dat zijn diegene die met het boterhamtrommeltje een paar karige centen moet gaan verdienen. Zelf ben ik met pensioen teel plantjes voor verkoop weggeefprijs Dus hobby. Ambtenaar op bezoek gehad die eraan twijfelde dat het hobby was. Laat die zoiets groots onderzoeken. Zo stapelt de overheid fout op fout en zoekt centen waar het niet zit.
 • E. Hetebrij

  2 jaar geleden
  Mag ik het verschil tussen 300.000 en 350,000 van deze redactie?
 • geert zandbergen

  2 jaar geleden
  Dat grote geld hadden ze mooi bij de N 50 kunnen doen..slecht beleid fohjjj
 • Ed Noorman

  2 jaar geleden
  De hele overheid smijt met geld, dan kan de belasting weer omhoog! Kijk alleen al eens naar die 'mondkapjesdeal' van sywert van Lienden!