Volledig scherm
Begin dit jaar werd Station Zwolle al ontruimd vanwege de mogelijke aanwezigheid van een explosief in de trein. © Stefan Verkerk / News United

‘Verdacht pakketje’ op station Zwolle legt treinverkeer korte tijd stil

Een verlaten koffer heeft vrijdagochtend voor commotie gezorgd op het station in Zwolle. Het station werd afgesloten, omdat er een verdacht pakketje zou zijn gevonden.  De actie werd echter al snel afgeblazen. Vals alarm, meldt woordvoerder Jan Thijs van Hemmen desgevraagd. 

,,Er werd een koffer aangetroffen, maar deze bleek per ongeluk door iemand te zijn achtergelaten. De eigenaar heeft zich bij ons gemeld", zegt Van Hemmen. 

Inmiddels is de rust wedergekeerd. Reizigers die het station niet mochten betreden van de politie kunnen hun trein weer halen.  

  1. Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie
    PREMIUM

    Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie

    Moskeeën in Oost-Nederland hebben zich beraden op extra maatregelen rond het vrijdaggebed van vandaag. Aanleiding is de aanslag op twee islamitische gebedshuizen, vorige week vrijdag in Nieuw-Zeeland. Ook de schietpartij in Utrecht draagt bij aan de toenemende gevoelens van onveiligheid. Maar niet overal wordt nog extra gesurveilleerd. Niet nodig, zegt het Raalter moskee-bestuur. ,,Maar als er iets is kunnen we meteen de wijkagent bellen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle