Zwaarbewapende agenten begeleidden de onderzoekers in het Zwolse bosje waar de wapens werden gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwaarbewapende agenten begeleidden de onderzoekers in het Zwolse bosje waar de wapens werden gevonden. © News United / Stefan Verkerk

Verdachte (52) van wapenvondst Zwolle eerder veroordeeld voor schuur vol wapens in die stad

De 52-jarige Hero D. uit Harderwijk die is opgepakt voor een ondergrondse wapenopslag in Zwolle, werd eerder al veroordeeld voor een andere wapenopslag in die stad. D. is samen met ‘De Gier’ en een 45-jarige Zwollenaar in beeld voor de tientallen wapens die in september in een Zwols bosje zijn gevonden. Hoofdverdachte De Gier wordt ook verdacht van de moord op Henk Wolters in 2019.

 1. Dodelijke spierziekte ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’
  PREMIUM
  2

  Dodelijke spierziek­te ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’

  Drie keer kreeg Zwollenaar Jan Willem Weuring te maken met de dodelijke spier/zenuwziekte ALS in zijn familie. Twee tantes verloor hij eraan, zijn moeder Ina (73) kreeg in 2020 de diagnose. Dat is vrij uitzonderlijk. Bij de pakken neerzitten wil hij niet. Daarom doet hij mee aan de landelijke Sunrise Walk van de stichting ALS, die van vrijdag op zaterdag in Utrecht wordt gehouden.
 2. Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschakelen’
  PREMIUM

  Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschake­len’

  Een avondje om te juichen voor VC Zwolle Topvolleybal. Het door corona geteisterde Voltena wordt met twee vingers in de neus verslagen (3-0), waarmee de plek in de kampioenspoule voor 99 procent zeker is. Bovendien maken Sanne Konijnenberg en de langdurige geblesseerde libero Kim de Wild onder luid gejuich hun rentree. ,,Onze instelling was niet anders dan normaal, maar het ging inderdaad wel gemakkelijk”, glundert Tess de Vries.