Raifa Al-Riz en het politie-onderzoek bij haar woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Raifa Al-Riz en het politie-onderzoek bij haar woning. © Nizar Haji - de Stentor

Verdachte van dood Syrische actrice Raifa in Zwolle langer achter de tralies

Waël D. uit Zwolle blijft nog zeker drie maanden achter de tralies. De 33-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Raifa Al-Riz. De Syrische actrice werd deze maand dood gevonden in haar appartement in Zwolle.

 1. Dood gevonden beroemdheid in Zwolse flat speelde ook in Nederlandse films: wie was Raifa Al-Riz?
  PREMIUM
  video

  Dood gevonden beroemd­heid in Zwolse flat speelde ook in Nederland­se films: wie was Raifa Al-Riz?

  Wie was Raifa Al-Riz? De 53-jarige Syrische actrice kwam maandag in Zwolle onder verdachte omstandigheden om het leven. Vrienden en vakgenoten in Nederland en Syrië kunnen het nog nauwelijks geloven. Al-Riz speelde de afgelopen jaren nog in Nederlandse films en tv-series. Volgend jaar zou ze, met Nederlands paspoort op zak, schitteren in een nieuwe theatervoorstelling. ,,Eindelijk zouden we samen spelen. Daar keek ze zo naar uit’’, zegt collega Dewi Reijs.
 2. Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramidespel geworden’
  PREMIUM
  De Huisbazen
  8

  Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramide­spel geworden’

  Wonen is geen vanzelfsprekendheid meer in Nederland. Alleen als je veel geld te besteden hebt maak je nog kans binnen een redelijke termijn geschikte woonruimte te bemachtigen. De rest staat in de rij, met starters voorop, en ziet de prijzen verder stijgen. Dat doet pijn, blijkt uit de reacties op onze verhalen over de wooncrisis. Is er hoop? Ja, maar het wordt eerst nóg erger. „Voordat we weer evenwicht hebben zitten we in 2045.”