Volledig scherm
2019-01-06 14:52:11 ZWOLLE - Zwaarbewapende politiemensen in kogelwerende vesten halen twee mannen uit een trein op station Zwolle. Dit gebeurde na een melding van een passagier van een trein van Emmen naar Zwolle. ANP STFAN VERKERK © ANP

Verdachten uit trein bij Zwolle vrijgelaten

De twee mannen die zondagmiddag in een trein bij Zwolle werden gearresteerd, zijn weer op vrije voeten. Onduidelijk is of de mannen nog worden verdacht en waarvan. Een arrestatieteam haalde de mannen uit de trein, omdat een van hen iets zou hebben geroepen over een mogelijk explosief.

Een medepassagier had de man op het station van Emmen horen roepen over een mogelijk explosief in de trein. Vanuit de trein belde de reiziger met de politie, waarop het treinverkeer rond Zwolle werd stilgelegd en de trein net voor het station in Zwolle werd stilgezet.

Een arrestatieteam haalde de passagiers één voor één uit de trein. Met hun handen op het hoofd moesten zij elders op het emplacement gaan zitten. ,,Opeens kwam de politie de trein binnen. Er werd geroepen: ‘Politie’’’, vertelt Bodil Severien. ,,Je moest met je handen op je hoofd blijven zitten. We moesten er allemaal uit en toen zag ik twee mensen in handboeien zitten op hun knieën. Ik weet niet zo goed wat me is overkomen.” De twee verdachten, de politie heeft nog geen leeftijd of woonplaats bekendgemaakt, werden geboeid en geblinddoekt afgevoerd.

Na het incident werd de trein grondig geïnspecteerd door de politie, maar er werd niks aangetroffen. 

De politie zoekt getuigen die tussen 13.00 en 13.15 uur op station Emmen waren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle