Volledig scherm
PREMIUM
Marius Woldberg in het in aanbouw zijnde Perron038. © Frans Paalman

Vergeet China. De slimste machines komen straks uit dit hightech-hart in Zwolle

Marius Woldberg staat voor Perron038 bij het station in Zwolle, heet de verslaggever welkom in de oude NS-werkplaats en bekijkt hoe het technologiecentrum voor machinebouw in Oost-Nederland vorm krijgt. ,,Misschien word je hier volgend jaar wel ontvangen door een robot die je op basis van gps naar mij brengt.’’ Dit moet het regionale hightech-hart van de toekomst worden. 

De RDM-werf in Rotterdam, de oude Philipsgebouwen in Eindhoven en het stationsgebied in Tilburg. Plekken die, nadat in onbruik geraakt vastgoed opgepoetst is, verworden zijn tot de place to be voor hippe uitvinders. Alles draait om de drie i’s: innovatie, intelligentie en investeren. Perron038 moet een eerste doorkijkje geven naar de toekomst, waarin Zwolle zich met haar zuidelijke stationsgebied van 25 hectare groot het innovatiehart van Oost-Nederland mag noemen en kan aansluiten bij Rotterdam, Eindhoven en Tilburg.

  1. ‘Hennephuurder’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrijven voor woning in Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrij­ven voor woning in Zwolle

    Woningstichting SWZ heeft ‘onzorgvuldig gecommuniceerd’ over het huurverbod van Zwollenaar A.G., stelt de rechter. De man mocht twee jaar lang geen woning huren, nadat hij was betrapt op een hennepkwekerij. Hoewel SWZ meende dat het verbod pas inging op 1 oktober 2017, toen G. zijn huis verliet, kreeg de man eerder een automatische mail waarin de datum van 1 maart stond. Hij eiste deze week dat hij zich alweer kon inschrijven voor een huurwoning en krijgt nu gelijk van de rechter.

In samenwerking met indebuurt Zwolle