Een motorrijder raakte gewond bij de aanrijding in Zwolle aan de Zwartewaterallee. Het busje van de ondernemer die door rood reed staat net buiten beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een motorrijder raakte gewond bij de aanrijding in Zwolle aan de Zwartewaterallee. Het busje van de ondernemer die door rood reed staat net buiten beeld. © Stefan Verkerk

Verkeerslicht staat al 33 seconden op rood en toch rijdt drukke ondernemer in Zwolle door: gevolgen groot voor motorrijder

„Een totale blackout.” Zo omschrijft een ondernemer uit buurtschap Vinkenbuurt bij Ommen het moment dat hij met zijn bestelbus in Zwolle door rood rijdt en hard in botsing komt met een motorrijder, die zwaargewond raakt. Bij de rechtszaak blijkt dat het verkeerslicht al 33 seconden op rood heeft gestaan toen het ongeluk gebeurde. „Ik had een erg drukke werkdag. Opeens zag ik een motorhelm voor mijn busje”, vertelt H.B. donderdag.

16 reacties

 • T de Vries

  1 jaar geleden
  Die meneer heeft misschien een bedrijf en dat is niets nieuws voor hem. Daar horen ook zijn eigen verantwoordelijkheden bij. Vreemd dat de rechtspraak rekening houdt met dat hij zijn werk niet meer kan doen door een rijontzegging. Hij weet dat hij afhankelijk is van zijn rijbewijs. Ik vind het erg frustrerend dat als je een eigen bedrijf hebt dat een rijontzegging dan minder wordt. Het lijkt wel een soort vrijbrief te geven! Slecht deze tegemoedkoming.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Deze bestuurder beheert zijn kantoor blijkbaar vanuit zijn auto. Dat je dan zo druk bent en geen prioriteiten als veiligheid van jezelf en anderen kunt stellen is bijzonder zorgelijk. Ook dat je er na een (zware) aanrijding zo makkelijk mee weg kunt komen is erg zorgelijk. Zo kan risicovol rijgedrag zich dus gewoon blijven voortzetten want sancties worden niet of nauwelijks opgelegd tot grote teleurstelling en frustratie van slachtoffers en hun eventuele nabestaanden.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Je vermoord bijna iemand en je moet een paar weekjes schoffelen en mag zo weer autorijden. Er wordt nog veel te veel gedaan alsof je altijd maar het recht blijft hebben om auto te rijden. Als je hebt aangetoond dat je deze verantwoordelijkheid niet aankan zou je rijbewijs direct voor een lange tijd of voor altijd ingenomen moeten worden.
 • Andreas Hagedoorn

  1 jaar geleden
  Meneer kon niet wachten, is toch gaan rijden en liegt tegen de rechter en is zielig. Het OM gaat mee in de zieligheid en geeft hem geen rijontzegging van een jaar, omdat hij als ondernemer moet kunnen rijden. Dat is zijn brood. Het slachtoffer heeft geluk gehad, is niet dood of levenslang gewond, maar kan alles weer. Kort samengevat.
 • Dolf Janssen

  1 jaar geleden
  Doet me denken aan oa deze: https://www.destentor.nl/binnenland/ouders-vechten-voor-diploma-voor-anna-die-in-coma-lag-ze-verdient-het-gewoon~ab597d99/ en nog veel, te veel andere ongelukken door opzettelijk te snel en/of door rood rijden. Wanneer krijgen de daders eindelijk eens poging tot doodslag of moord hiervoor ipv een taakstraf? Ik hoop wel dat de daders civielrechtelijk nog aangeklaagd worden en de rest van hun leven mogen betalen.