Volledig scherm
© ANP

Verkeersproblemen verwacht vanwege dichte mist

code geelDichte mist dreigt vanavond, vannacht en morgenvroeg voor problemen te zorgen op de weg. Het KNMI heeft code geel afgegeven in Overijssel en Gelderland.

Volgens Weeronline wordt het vanavond op sommige plekken al mistig en moet er in de ochtendspits rekening gehouden worden met minder dan 200 meter zicht op grote schaal.

Overijssel en Gelderland hebben vanavond te maken met dichte mist. Later vannacht en morgenochtend is juist in het zuiden en westen de kans op dichte mist groot. Aan het einde van de nacht is het naar verwachting in vrijwel het hele land mistig. 

Morgenochtend blijft het zicht op veel plekken beperkt. Dat kan tot problemen leiden tijdens de ochtendspits. De mist is erg hardnekkig en regionaal blijft het zicht slecht tot ver in de middag. 

Sneeuw

In het weekend is de verwachting dat de zon zich vaker laat zien. Na het weekend ligt door de wind de gevoelstemperatuur regelmatig rond het vriespunt. Ook stijgt de kans op winterse neerslag zoals hagel of smeltende sneeuw. Tijdens een intensieve winterse bui kan het even wit worden, maar daar blijft het voorlopig ook bij.

  1. Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindustrie aan. 'En nu is de kanker terug'
    PREMIUM

    Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindu­strie aan. 'En nu is de kanker terug'

    Anne Marie van Veen uit Zwolle was twee jaar geleden de eerste die aangifte deed tegen de tabaksindustrie. Nu, net voor het Gerechtshof in Den Haag zou oordelen over de vervolging, heeft de longkankerpatiënte slecht nieuws gekregen van haar behandelaars. ,,Het lijkt erop dat de kanker terug is. Je weet dat die dag weer komen gaat. De weg naar de eindstreep wordt steeds korter. Dat is moeilijk."

In samenwerking met indebuurt Zwolle