Volledig scherm
© Frans Paalman

Verkeersregelaars bij Isala
vanwege parkeerproblemen

Isala in Zwolle zet verkeersregelaars in om de parkeerproblemen en verkeersopstoppingen rond het ziekenhuis aan te pakken. Ook start volgende maand een pilot met gratis stadsbusvervoer voor alle medewerkers van het ziekenhuis. 

Bezoekers, patiënten en medewerkers klagen op dit moment steen en been. De parkeerterreinen zijn overvol en daardoor ontstaan opstoppingen op wegen naar de parkeerplaatsen. Zelfs op de Ceintuurbaan stond het de afgelopen dagen daardoor af en toe stil.

Slecht weer

Deze situatie doet zich vaker voor in de herfst- en winterperiode, schrijft het ziekenhuis in een mededeling aan het personeel. 'De oorzaak is vaak het slechtere weer. Daardoor pakken meer mensen de auto. Dat geldt voor patiënten, bezoekers en medewerkers en ook voor mensen die werken op het bedrijventerrein Oosterenk waar Isala Zwolle gelegen is'. Een complex vraagstuk, zo stelt de ziekenhuisdirectie vast, omdat 'we voor een groot deel geen invloed kunnen uitoefenen op de verkeersstromen rondom ons ziekenhuis en het bedrijventerrein'. 

Parkeergarage

Het ziekenhuis heeft nu zelf twee maatregelen in voorbereiding. Verkeersregelaars moeten zorgen dat parkeergarage P3 beter benut wordt, en met name de bovenste verdiepingen. Verder start half januari een proef met gratis stadsbusvervoer voor het personeel op vertoon van de personeelspas. 

Of er nog meer maatregelen op stapel staan is niet duidelijk. Isala kon de interne mededeling dinsdag niet verder toelichten. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (40%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (46%)
  • Het maakt mij niks uit. (13%)
326 stemmen