Verliefd in je bami prikken in Zwolse politiecel

Geen varkenshaas in roomsaus of malse tournedos, maar een opgewarmde prak bami met satésaus. Gewoon uit de magnetron. En uitgeserveerd met een bekertje appelsap. Daaruit bestaat het Valentijnsdiner van Arno Stoffer (23) en Michelle Bloemers (22) vanavond. Vooral de plek waar ze hun maaltijd krijgen is bijzonder: de dronkenmanscel van het politiebureau aan de Koggelaan in Zwolle... 

De politie riep woensdag via Facebook op of er mensen waren die met een geliefde in de cel wilden dineren. Romantiek achter de tralies. Een ludieke actie, uiteraard in verband  met Valentijnsdag. Er reageerden bijna achthonderd mensen, vertelt agent Marjolein van den Bosch, die het gebbetje bedacht met haar collega, de jeugdagent Michael ('liever geen achternaam'). 

Gevangenis WC

Huisvriend Jeroen Veltman (24) had het verliefde duo getipt. ,,Hen kennende was het anders gewoon een broodje shoarma geworden.'' Maar da's niet helemaal waar, vertelt Stoffer. ,,We hebben gisteravond samen al sushi gegeten.'' Dat passievolle etentje hadden ze dus al achter de rug. Bloemers ziet de humor er wel van in: ,,'t Is weer eens wat anders.'' Ondertussen kijkt haar vriend met een bedenkelijke blik naar de wc-pot naast hem. Zo'n roestvrij stalen pot waarin menige beschonken Zwollenaar al eens iets heeft achtergelaten. Niet echt eetlustopwekkend. Maar agent Van den Bosch verzekert dat-ie van onder tot boven is schoongemaakt. ,,We hebben er nog wat extra bleek ingegooid. Daar merk je niets van.'' 

Romantisch, maar dan net even anders

Ondertussen maakt de fotograaf van de Stentor foto's. De deur van de cel gaat even dicht. Hij mag niet op slot, vanwege veiligheidsvoorschriften. Jammer, vindt vriend Veltman, die gauw een kiekje maakt. Want zo'n plaatje doet het goed op de sociale media, weet-ie. Onderwijl prikken Stoffer en Bloemers in die sliertige berg met bruine saus. Ze giechelen een beetje. 't Is ook onwennig natuurlijk. Het gesprek gaat over het werk. Want ze hadden elkaar vandaag nog niet gesproken. Of er ook een toetje is? Zeker wel. Perzikyoghurt. ,,Lekker hoor,'' knikt Stoffers liefdevol naar Bloemers. En vlug neemt hij nog een hap bami. 't Is romantisch, maar dan net even anders.

Volledig scherm
Geen varkenshaas in roomsaus of malse tournedos, maar een opgewarmde prak bami met satésaus. © Frans Paalman
  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle