De politie verricht sporenonderzoek rond de Buitengasthuisstraat in de Zwolse wijk Kamperpoort, waar op oudejaarsavond de 52-jarige Henk W. werd doodgeschoten. W. is de vermeende spil in een omvangrijke drugs- en wapenzaak.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie verricht sporenonderzoek rond de Buitengasthuisstraat in de Zwolse wijk Kamperpoort, waar op oudejaarsavond de 52-jarige Henk W. werd doodgeschoten. W. is de vermeende spil in een omvangrijke drugs- en wapenzaak. © Frans Paalman

Vermeende handlangers doodgeschoten Henk W. (52) in juni voor de rechter

Henk ‘Oortje’ W. (52), die op oudejaarsavond werd doodgeschoten in de Zwolse wijk Kamperpoort, was hoofdverdachte in een omvangrijke drugs- en wapenzaak. Door zijn dood kan hij niet meer worden vervolgd. Hoe gaat het verder met de zaak waarin nog veertien verdachten terechtstaan, waaronder W.’s zoon? ,,Dat zien we vanzelf op de eerstvolgende zittingsdag in juni’’, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De zaak rond Henk W. en zijn medeverdachten begint op 3 mei 2018 als de politie na uitgebreid onderzoek naar drugs- en wapenhandel, meerdere invallen doet. Er worden vijftien mensen gearresteerd. Acht van hen komen uit Zwolle, de rest uit Amersfoort, Dedemsvaart, Deventer, Hattemerbroek, Kampen en IJsselmuiden.

Onder de verdachten zitten W. en zijn zoon Guus (31). Onbekend is of een derde persoon met dezelfde achternaam familie is. W. wordt gezien als hoofdverdachte en op acht punten beschuldigd van verboden drugs- en wapenbezit alsmede het verhandelen ervan, gedurende een periode tussen 1 september 2017 tot en 3 mei 2018.

Tips over deze of een van de andere vier schietpartijen in Zwolle? Stuur een mail naar Caspar van Oirschot (c.voirschot@destentor.nl) of Stefan Keukenkamp (s.keukenkamp@destentor.nl). 

Mario R.

Onder de verdachten is ook de 64-jarige Mario R., die een paar huizen verderop woont van W. Volgens buurtbewoners is R. een voorname handlanger van W.; de één zou regelmatig drugs en wapens naar het huis van de ander hebben getransporteerd en andersom. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle