Volledig scherm
Twee vissers spraken Van Huet afgelopen weekeinde aan en zij besloten om de politie te bellen. Die bracht hem naar huis. © ANP

Vermiste Zwollenaar duikt ongedeerd op bij Genne

Zwollenaar Gerhard van Huet, die sinds 21 augustus vermist was, is weer terecht. Hij blijkt al die tijd ten noorden van Zwolle gebivakkeerd te hebben, nabij Genne. Twee vissers spraken hem daar afgelopen weekeinde aan en zij besloten om de politie te bellen. Die bracht hem naar huis.

De opluchting is groot bij zijn zoon Sonny en andere familieleden. ,,Hij is onderzocht door een arts en maakt het naar omstandigheden goed'', meldt Sonny van Huet. 

Vaker verdwenen

Zijn vader verdween in het verleden wel vaker plotseling, maar nooit langer dan een paar dagen. Dit gebeurde vijf keer eerder, maar nooit langer dan acht dagen. Dit keer maakte de familie zich ernstig zorgen toen Van Huet per fiets vanaf zijn huis in de Zwolse Aa-landen in het niets verdween. Na een oproep van Sonny van Huet meldden mensen eind augustus dat ze de Zwollenaar in de omgeving van Holten hadden gezien, maar dat lijkt achteraf onjuist. 

Sonny heeft namelijk begrepen dat zijn vader al die tijd in de buurt van Genne was, waar hij in de open lucht sliep. ,,We zijn blij dat hij terug is en we zijn nu bezig met het opstarten van de hulpverlening'', aldus Van Huet die iedereen wil bedanken die naar zijn vader uitgekeken heeft. 

  1. Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde
    PREMIUM

    Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde

    Een doldriest plan, daar waren ze aan toe in hun leven. Ivo Geurts, Sjoerd van Dam en Robin ten Berge uit Zwolle maakten al liftend een reis van vijf maanden naar Nepal en verbleven daar vervolgens ook vijf maanden. Drinkend in het voormalige Nieuwscafé in hun woonplaats borrelde het idee op. Ze tekenden samen op de achterkant van een bierviltje een contract waarop ze elkaar verplichten deze bijzondere reis uit te voeren. En nu is er een boek van hun belevenissen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle