Volledig scherm
PREMIUM
Beheerder Cees de Jong (links) en voorzitter Marinus Faasen in het vernieuwde grand café. © Foto Frans Paalman Zwolle

Vernieuwd SIO Zwolle-Zuid is als broertje Van der Valk

Een half miljoen euro armer, maar een modern grand café rijker. Wijkcentrum SIO in Zwolle-Zuid heeft een nieuwe smoel waarmee het zich een broertje van Van der Valk voelt.

Het is gelukt, zowel binnen de tijd als binnen het budget. Het kostte een jaar voorbereiding en twee zomermaanden stevig verbouwen, maar het multifunctionele centrum in Zwolle-Zuid is klaar voor de heropening van morgen. De horecagelegenheid van SIO (afgeleid van de tot Zwolle-Zuid versmolten wijken Schelle, Ittersum en Oldeneel) is niet langer een gedateerde bruine kroeg, ze heeft nu de warme sfeer van een grand café. Om nog maar te zwijgen van de keuken, die in alles tien stappen vooruit gegaan is. En dat allemaal zonder een cent subsidie, maar dankzij eigen geld en een bancaire lening.

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle