Verpleegkundigen van het Isala-ziekenhuis in Zwolle voeren actie voor meer loon en hebben spandoeken in de hal van het ziekenhuis opgehangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundigen van het Isala-ziekenhuis in Zwolle voeren actie voor meer loon en hebben spandoeken in de hal van het ziekenhuis opgehangen. © Frans Paalman

Verpleegkundigen Isala eisen met spandoeken betere beloning: ‘Wel klappen maar niet lappen’

Verpleegkundigen van het Isala-ziekenhuis in Zwolle eisen een betere beloning van hun werk. Personeel van de intensive care heeft in de hal van het ziekenhuis spandoeken opgehangen. Daarmee uiten ze hun ongenoegen over de stroeve onderhandelingen voor een nieuwe cao.

19 reacties

 • Henk Koops

  2 maanden geleden
  Kom nou eens met een bedrag dat een verpleegkundige netto verdiend, en dan natuurlijk van een medewerker met een volle baan en op de top van zijn/ haar salaris! Meestal hebben ze het bij het vergelijken over beginsalarissen en deeltijdbanen! Deze truc wordt ook altijd toegepast door Politie en Onderwijs medewerkers! Laten ze hun salaris eens echt tonen, daar zal menigeen die voor deze groepen opkomt, versteld van staan!! Misschien worden deze banen dan ook aantrekkelijker!!!
 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Het is toch triest dat een beroep dat zo veel inzet vraagt zo slecht betaald word? Dat was al zo toen ik in de verpleging zat, het lijkt wel of het nu nog erger is geworden. Beseffen mensen niet hoe zwaar dat werk is?
 • Rene Berends

  2 maanden geleden
  Daarom is het belangrijk 15 maart niet te stemmen op de coalitiepartijen en op PVDA en GL. Deze partijen hebben Nederland naar de afgrond geholpen maar nu voor de bühne nu weer mooie dingen beloven. Trap er niet in.
 • Hsiua Minu

  2 maanden geleden
  Jullie hebben helemaal gelijk! Heel veel succes en sterkte met de strijd!
 • Gurbe Akkerman

  2 maanden geleden
  Het begint bij echt leiderschap en mensen waarderen. Voor je mensen staan, op ieder niveau van leidinggevende. Met waardering bedoel ik niet van die onzinnige mailings voor collega’s met bloemenzaadjes over hoe zeer gewaardeerd wordt. Leuk voor de afdeling communicatie. Als de basis niet goed is.. Gewoon een goede, marktconforme beloning en werkbare roosters. Het is zo simpel.En uiteindelijk goedkoper dan al die dure externe mensen die moeten worden ingevlogen.