De Zwolse muzikanten Esther Groenenberg (links) en Anna Hoekstra treden normaal vaak op in verzorgingshuizen. Nu dat niet kan, gaan ze live via Facebook performen.
Volledig scherm
De Zwolse muzikanten Esther Groenenberg (links) en Anna Hoekstra treden normaal vaak op in verzorgingshuizen. Nu dat niet kan, gaan ze live via Facebook performen. © Anne Trooster

Vertier voor ouderen: muzikanten Anna en Esther uit Zwolle zingen live via Facebook

Normaal treden ze op in verzorgingshuizen, met hits uit tijden van weleer. Maar nu overal de deur op slot gaat, doen de Zwolse muzikanten Anna Hoekstra en Esther Groenenberg het anders. Live via Facebook zingen ze straks bij elke kamer naar binnen.

Wat kunnen we doen voor de ouderen, nu onze optredens niet doorgaan? Die vraag stelden Anna (38) en Esther (36) zich de afgelopen dagen. De beroepsmuzikanten - zang, gitaar en piano - zitten met een volledig lege agenda. Alles van de Bluebettes, de groep waar de twee deel van uitmaken, is voorlopig gecanceld. 

Via hun werk voor de stichting De Tijdmachine - optreden als Gouwe Ouwes in verzorgingshuizen - bleek de oplossing snel bedacht: via een livestream op Facebook alsnog de hits uit vervlogen tijden spelen en delen met de mensen.   

Verzoekjes

,,Verzoekjes zijn zeker welkom’’, vertelt Anna. ,,We willen vooral odes brengen aan mensen in de zorg. Dus ik kan al verklappen dat ‘You've got a Friend’ vanmiddag langs gaat komen. En ‘We benne op de wereld om mekaar om mekaar’ zullen we deze dagen ook zeker een keer spelen.’’

Wanneer?

Woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag om 14.00 uur gaan ze een half uur live muziek maken vanuit hun huiskamer. Dat is te volgen via de Facebookpagina van De Tijdmachine, iedereen kan meekijken. In het weekend geven ze het stokje door aan muzikanten uit Kampen, en mogelijk gaat dat de komende weken zo door.

Meekijken

Meekijken kan deze middagen vanaf 14.00 uur hier: facebookpagina De Tijdmachine.

In samenwerking met indebuurt Zwolle