Maurits von Martels in zijn schuur aan het werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits von Martels in zijn schuur aan het werk. © Rob Voss

Vertrouwen boeren nog niet terug na rapport Remkes: ‘Onhaalbaar en onnodig’

De een ziet perspectief, de ander het zwaard van Damocles. Boeren in Oost-Nederland reageren wisselend op de adviezen van Johan Remkes om de stikstofimpasse te doorbreken. Dat de grootste uitstoters mogelijk gedwongen worden om te stoppen, houdt de gemoederen het meest bezig.

22 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik geloof die hele stikstof heisa niet,natuurlijk is er uitstoot net als van straks achttien miljoen mensen in een klein landje als het onze,het is wel heel gemakkelijk om alleen de boeren daar in te betrekken,het kopt van geen meter,offers moet je vragen van iedere nederlander
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Beste De Vries, hoe wilt u de schatkist vullen? Een gezonde sector, die voorbeeld is qua technische innovatie en productiviteit voor de rest van de wereld en miljarden oplevert, nu door incompetente D66, GL, PvdA, VVD en PvdD luitjes laten slopen voor een stikstof-soap: het redden van de natuur. Wat een kul. Partijen die zwijgend de ongeremde miljarden kostende bevolkingsgroei laten gebeuren. Stikstof-probleem is oplosbaar. Overbevolking niet. Uw groene ruimte wordt allemaal asfalt en beton.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Trouwens, von martels als boer op sneakers met net overhemd en studentikoze sweater aan het voeren? Nogal voor de bühne. Hoe serieus moet je zijn boerenstandpunt dan nemen?
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Ik wil niet dat wij afhankelijk zijn van het buitenland, maar dat het buitenland minder afhankelijk wordt van ons. 70-80% van onze landbouwproductie gaat naar het buitenland en is dus helemaal niet nodig om Nederland zichzelf te laten voeden. Het sallandse coulissenlandschap zag er 60 jaar geleden inderdaad mooi uit maar is sindsdien door de grootschalige ruilverkavelingen volstrekt vernield. Sallanders hebben een slecht geheugen. Wat resteert is een grasfaltwoestenij.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @H de Vries. Het is duidelijk dat jijj liever volledig afhankelijk wordt van het buitenland. Ik zou als land lievere zo min mogelijk afhankelijk willen zijn......ik heb zelf 10 keer meer moeite met overal de meest lelijke bebouwing dat het agrarische landschap. Zeker het Sallandse coulissen landschap ziet er mooi uit.... Daarnaast, we doen nauwelijks wat aan echt natuurbeheer. Hoe zou Nederland eruit zien als we alle landbouwgrond omzetten in niet beheerde groene zooi?
 1. Man (68) terroriseert ‘met criminele familie’ seniorenflat in Zwolle: zorgmedewerker loopt met ijzeren staaf rond
  PREMIUM
  13

  Man (68) terrori­seert ‘met criminele familie’ senioren­flat in Zwolle: zorgmede­wer­ker loopt met ijzeren staaf rond

  Bedelen, rook- en stankoverlast en diefstal: bewoners van een seniorenflat in Zwolle zijn de hinder die een 68-jarige bewoner veroorzaakt helemaal beu. De angst voor de man en zijn familie is zo groot dat andere bewoners hun deuren met een kettingslot dichthouden en een zorgmedewerker rondloopt met een ijzeren staaf. ,,Zijn familie komt uit het criminele circuit.”