Volledig scherm
© Pedro Sluiter

Verwarde man opgepakt: wilde handje van Rutte in Zwolle

ZWOLLE - De verstandelijke beperkte man die woensdagavond vlak voor de Thorbeckelezing werd aangehouden, was een bekende van de politie. Hij wilde Mark Rutte graag een handje geven voor schouwburg Odeon. Dit kon niet en daarom is de man aangehouden.

De politie laat weten dat de aangehouden man zich verdacht gedroeg. „De man is een bekende van de politie. Wanneer hij iets in zijn hoofd heeft, gaat dat er niet uit. Hij verzette zich ook tegen zijn aanhouding. Om ervoor te zorgen dat niemand gewond raakte, werd de man met speciale technieken aangehouden. Onder dwang is hij meegenomen naar het politiebureau”, zegt een woordvoerder van de politie. „Hij is overgedragen aan zijn zorgorganisatie.”

Rutte hield woensdagavond in Zwolle de vijftiende Thorbeckelezing. In een tjokvol Odeon praatte de minister-president over democratie in Nederland. De Thorbeckelezing en het daarop volgende debat wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Thorbecke Zwolle om burgers en overheid dichter bij elkaar te brengen en de kwaliteit van het openbaar bestuur te vergroten.

Volledig scherm
Mark Rutte bij de Thorbeckelezing. © Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle