Volledig scherm
De twee verdachten die zondag door een arrestatieteam uit een stilgezette trein zijn gehaald, hadden niks te maken met de dreiging. © News United / Stefan Verkerk

Verwarde man uit Emmen (21) opgepakt voor bommelding in trein naar Zwolle

Een 21-jarige man uit Emmen is vrijdagochtend aangehouden voor de dreiging met een explosief in een trein die zondag vlak voor station Zwolle werd stilgezet. Dat meldt de politie. Het gaat volgens de politie om een man die ‘mogelijk’ verward gedrag vertoont.

Een medepassagier deed melding van een dreiging in de trein. Vlak voor Zwolle werd de trein stilgezet, een arrestatieteam haalde twee passagiers geboeid en geblinddoekt uit de trein. Zij bleken niets met de dreiging te maken hebben. 

Uit onderzoek van de recherche bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging, maar die zat zondag niet meer in de trein die voor Zwolle werd stilgezet. 

Na de aanhouding van vanochtend is de 21-jarige Emmenaar verhoord. Uit het verhoor en onderzoek blijkt dat het gaat om een man die volgens de politie mogelijk verward is. Uit datzelfde onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst heeft. Voor de man is hulpverlening ingeschakeld. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle