Volledig scherm
De 'Grote Gouden Vette Vredesduif' van Marte Röling vormt de blikvanger voor de nieuwe expositie in De Fundatie. foto Frans Paalman

'Vette' duif daalt op De Fundatie

ZWOLLE - Gistermorgen al vroeg landde er op het dak van het Zwolse Museum de Fundatie plotseling een enorme duif. Dit kunstwerk van Marte Röling met de titel 'Grote Gouden Vette Vredesduif' vormt de blikvanger voor de nieuwe expositie in het museum aan de Blijmarkt.

Röling maakte het object, van 3,5 meter lang en 2 meter hoog, in 2002 voor de Floriade. De duif is sindsdien een van haar belangrijkste iconen.

De tentoonstelling van de excentrieke 70-jarige kunstenares wordt volgende week zondag geopend door minister Plasterk en heet 'Portretten van een Liefde'. Het bevat 55 schilderijen waarop kunstenaar Henk Jurriaans centraal staat, de in 2005 overleden echtgenoot van Röling. Haar 'gouden vette duif' is dan ook vooral het symbool voor de ziel van overleden geliefden.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle