Volledig scherm
Schade door wateroverlast op de Brink © GinoPress

Video | Brink Zwolle deels onder water

ZWOLLE - De Brink in Zwolle stond dinsdagavond en nacht deels onder water. Veel water kwam uit een put omhoog, straatstenen zijn weggespoeld.


De brandweer kreeg rond 23.00 uur een melding van wateroverlast. Toen ze aankwamen, stond de hele rotonde al onder water. Een deel van de straat werd afgezet.


Hoofdaansluiting
Over de oorzaak van de lekkage is nog niets bekend. Vitens is opgeroepen om het lek te dichten, maar het was niet duidelijk om welke aansluiting het ging. Op vier verschillende punten werd de waterleiding afgesloten. Daarna werd het wateroverlast snel minder. Bij het naastgelegen café is er veel schade door het water. De kelder is volgestroomd met water. Omwonenden hadden bijna geen waterdruk op de kranen en zagen bruin water in hun gootsteen druppelen.
Schade
Op de Brink en op de Thomas a Kempisstraat zijn veel straatstenen losgeraakt en weggespoeld. Doordat het water met veel kracht stroomde heeft het een gat in de weg geslagen. Een gedeelte van de Thomas a Kempisstraat werd afgesloten voor het verkeer.

Volledig scherm
© GinoPress
Volledig scherm
© GinoPress
  1. Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde
    PREMIUM

    Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde

    Een doldriest plan, daar waren ze aan toe in hun leven. Ivo Geurts, Sjoerd van Dam en Robin ten Berge uit Zwolle maakten al liftend een reis van vijf maanden naar Nepal en verbleven daar vervolgens ook vijf maanden. Drinkend in het voormalige Nieuwscafé in hun woonplaats borrelde het idee op. Ze tekenden samen op de achterkant van een bierviltje een contract waarop ze elkaar verplichten deze bijzondere reis uit te voeren. En nu is er een boek van hun belevenissen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle