Volledig scherm
Onder toeziend oog van schoolgenoten en Radio 2-dj's brengt Douwe Smits zijn stem uit. Foto Frans Paalman

Video | Douwe (16) haalt Top 2000-stembus naar Zwolle

ZWOLLE - Hij was helemaal door het dolle, Douwe Smits (16) uit Zwolle. Bij zijn school Talentstad kwam dinsdagmidag de Top 2000-stembus voorrijden. Dj's van Radio 2 maken op dit moment een promotour door Nederland voor het Top 2000-evenement.

Daar waar ze halt houden, kunnen bezoekers ter plekke hun favorieten voor de Top 2000 invullen. Douwe Smits is een groot fan van het jaarlijkse radio-evenement. Hij had de dj's gevraagd om Zwolle aan te doen. Er was alleen één probleempje: hij moest dinsdag wel naar school. "Dan komen we daar toch naartoe?", was het antwoord.

Evergreens
Dus kwam bij Talentstad aan de Sleedoornstraat de touringcar voorrijden. Douwe Smits had zijn lijstje al klaar. Met een paar evergreens van vér voor zijn tijd (Abba en Queen) maar ook een paar eigentijdse nummers. Zijn absolute favoriet is September van Earth, Wind & Fire. "Ja, da's misschien een gekke keuze voor iemand van mijn leeftijd maar dat komt door de film Intouchables waar de hoofdpersoon gaat dansen op dat nummer. Dat is zó leuk."

In samenwerking met indebuurt Zwolle