Volledig scherm
© GinoPress

Video | Gewapende overval op Jumbo in Zwolse wijk Assendorp

ZWOLLE - Donderdagavond omstreeks 21.10 uur is de Jumbo in Assendorp overvallen. Een gewapende man richtte zijn pistool op een kassameisje en eiste dat ze de kassala open zou doen. Er is een burgnetmelding uitgegaan voor een 25-jarige, getinte man van ongeveer 1 meter 85 lang. De man rijdt op een damesfiets en draagt een donkerblauwe jas met bontkraag. Vermoedelijk gaat het om één dader.

Quinten Leistra (23), getuige van de overval, meldt dat de dader met een pistool kwam binnenvallen. ,,Of het een nep-pistool of een echte was kon ik niet zien.''

Leistra: ,,Ik was nog af aan het rekenen, ik was een van de laatste klanten. De verdachte kwam door de ingang vanaf de parkeerplaats binnenrennen met een pistool. De man had een capuchon op zijn hoofd en een zwarte sjaal om zijn hoofd. Hierdoor kon ik zijn gezicht niet zien. Hij liep naar een kassameisje en richtte het wapen op haar. Hij riep: 'Geef het geld, doe de kassala open.' Ik ben toen vrij rustig naar buiten gelopen, had het gevoel 'ik moet hier weg'. Buiten heb ik 112 gebeld. Ik ben toen naar huis gegaan, want ik woon om de hoek. Maar ik ben daarna teruggekomen om te kijken of alles oké was." Hij beseft het zich nog niet helemaal. ,,Het zal nog wel bij mij binnenkomen.'' Hij herinnert zich dat tijdens de overval iedereen in de winkel stil viel.

Medewerkers worden momenteel opgevangen, meldt een supermarktmanager. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.
De burgernetmelding werd rond 22.30 uur gesloten. Er zijn meedere reacties binnengekomen. Het onderzoek is nog volop bezig.

Donderdagvond 17 november werd de Jumbo in Assendorp overvallen. Volgens een getuige kwam een man met een pistool naar de kassa. http://www.destentor.nl/regio/zwolle/gewapende-overval-op-jumbo-in-zwolse-wijk-assendorp-1.6655276

In samenwerking met indebuurt Zwolle