Volledig scherm

Video | Kruipen voor goed doel: 'Oooh, wat eng'

ZWOLLE - 'Oooh... zie je dat? Eng!' Twee meisjes stoten elkaar giechelend aan. Nietsvermoedende passanten in de Zwolse Diezerstraat zien donderdagmiddag een man over de grond kruipen.

Hij heeft een zwart nauwsluitend pak aan dat zelfs zijn hele gezicht bedekt. De kruiper trekt een karretje achter zich aan. Het is Marc van der Vegte (31) uit Zwolle die op deze bijzondere manier aandacht vraagt voor zijn stichting Sharing For Life. Hij is van plan verspreid over drie dagen zestig kilometer te kruipen.

Wisselende reacties
In de Diezerstraat oogst hij wisselende reacties. Sommige mensen barsten in lachen uit, anderen kijken de andere kant op of stoten elkaar aan. Eén passante vraagt hem op te houden. Ze kan het niet aanzien. "Ik wil best geld geven, maar stopt u alstublieft hiermee." Marc van der Vegte legt uit dat hij het uit vrije wil doet en dit geen enkel probleem vindt.

Pijn in de polsen
Na een kilometer of vier zegt hij dat het prima gaat. "Een beetje pijn in de polsen, en af en toe moet ik even opstaan om weer bij te komen. Het maakt reacties los, dat merk ik wel, maar dat is alleen maar positief."

Marc kruipt door het centrum van Zwolle voor Stichting Share for Life. Dit doel helpt kinderen in oorlogs- en ontwikkelingslanden.
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle