Volledig scherm
© Foto: Pedro Sluiter

Video l Twee bewoners van een woonboot in Zwolle overleden bij brand

ZWOLLE - In Zwolle zijn de bewoners, een man van 70 en een vrouw 64 jaar, overleden bij een brand op een woonboot. De brand brak in de nacht van zaterdag op zondag rond half 3 uit. Toen de brandweer bij de boot op het Almelose kanaal aankwam, troffen ze de twee bewoners en hun hond levenloos aan.

Buren en passanten hebben nog geprobeerd de man en de vrouw te waarschuwen, maar dit mocht niet meer baten. De hele voorzijde van de woning op de woonboot is weggevaagd, op enkele verkoolde resten na. Een buurtbewoner uit de Wipstrik ,,Het klonk alsof er een gaskachel explodeerde". Henk Bos, ook buurtbewoner ,,daarna hoorde ik een jankend geluid.''

Oorzaak
De politie doet nader onderzoek naar de brand, volgens een brandweerwoordvoerder om uit te sluiten dat er sprake is van brandstichting.Op dit moment wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval, maar het onderzoek moet dit definitief uitwijzen. De politie heeft vannacht diverse getuigen gehoord en zal, zodra dit mogelijk is in verband met het aantreffen van asbest, starten met technisch onderzoek op de boot. Het aangetroffen asbest op de boot zou niet schadelijk zijn voor de omgeving.

De brandweer, die veel moeite had om het vuur te bedwingen, is lang bezig geweest met nablussen. De dode hond is meegenomen door de Dierenambulance.

De woonboot ligt aan de zijde van Park de Wezenlanden. Ongeveer 200 meter links vanaf de Hanekampbrug, gezien vanuit de Wipstrik.

Het kan zijn dat onderstaande beelden niet goed getoond worden in de Stentor-app. Dan zijn ze hier online te bekijken.

De videobeelden zijn gemaakt door Johan Drogt.

Volledig scherm
© Foto: Pedro Sluiter
Volledig scherm
© GinoPress

In samenwerking met indebuurt Zwolle