Volledig scherm
Selfie in een showroom van Ikea. Foto: Frans Paalman

Video | Mannen poetsen datingprofiel op met selfies uit Ikea

ZWOLLE – Wat in de natuur de veren zijn van de pauw of het burlen van het edelhert, zijn de profielfoto’s op datingsites als Tinder bij de mensheid. We willen er allemaal zo goed mogelijk uit zien voor een toekomstige partner. En als je dan niks hebt om mee te pronken: Dan maak je een selfie in een compleet ingerichte woon- of werkkamer in een Ikea-showroom.

Volgens Maaike Bloten van Ikea Zwolle komt dit vaak voor. ,,Dat weten we uit foto’s die we gevonden hebben op internet. We moeten daar wel om lachen. Het zijn vaak mannen die indruk willen maken met een mooie werkkamer of een opgeruimd ‘huis’. Hoeveel van die foto’s bij ons gemaakt zijn is niet te zeggen. Hier in de winkel lopen namelijk de hele tijd mensen foto’s te maken, die dan vaak via Whatsapp naar familieleden gestuurd worden met teksten als ‘Zie je ons al zo zitten?’. We zullen dan ook niet verbieden dat er foto’s voor een ander doel gemaakt worden’’.

Prijskaartjes
Volgens Bloten vallen mannen die op die manier indruk willen maken gauw door de mand. ,,Het is namelijk moeilijk om een foto in een van onze tientallen roomsets zónder dat er ergens een prijskaartje in beeld komt. ‘’ Een praktijktest wijst uit dat dat inderdaad het geval is.

Overigens hebben Ikea en liefde wel wat met elkaar te maken: ,,Sinds we hier zitten hebben we al twee keer een verzoek gehad van echtparen of ze hun bruidsreportage in onze winkel mochten houden. Bij de eerste aanvraag keken we elkaar met verbazing aan, maar toen we het resultaat zagen waren we onder de indruk. De fotograaf had met alle meubels en kleuren een verrassend album weten te maken’’. Ook zijn er (echt)paren die elkaar elke morgen ontmoeten in het restaurant van de vestiging. ,,En een vrijgezellenfeest hebben we hier ook al gehad. De vrouwen hadden de aanstaande bruid ontvoerd en die kreeg haar feestje hier’’.
De Zweedse woonwinkel zoekt naar romantische verhalen van klanten en daarmee is een champagne-ontbijt op bed te winnen: in de winkel.

My friends went to IKEA because they wanted "good Tinder" photos for their profiles...

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle