Volledig scherm
© Alex Mulder

Video | Op Zwolse basisschool is iedereen dol op Robbie de robot

ZWOLLE - Bij de Geert Groteschool in Zwolle is iedereen dol op 'm: onderwijsrobot Robbie. Robbie wordt sinds kort ingezet bij de lessen in de onderbouw, en leerlingen in de bovenbouw leren ermee programmeren.

Onderwijsstichting Catent schafte twee onderwijsrobots aan waarmee de aangesloten scholen nu experimenteren. „Je kunt robots niet meer buitensluiten in deze tijd. Kinderen groeien ermee op. Het is onze taak om ze voor te bereiden op een samenleving waarin robots een grote rol spelen'', zegt de directeur van de Geert Groteschool.

Juf Linda Wilms is niet bang dat Robbie straks haar plaats inneemt. „Alles wat hij zegt en doet, stop ik erin. Hij zal nooit het pedagogische werk van de leerkracht kunnen overnemen. Maar het is wel een prachtig extra middel in de klas. Je kunt leerlingen alleen of in groepjes aan het werk zetten met ‘m, met lesstof op hun eigen niveau. Je kunt zwakke of sterke leerlingen zo extra helpen en dat past weer bij de doelstellingen van het passend onderwijs.” Opvallend is volgens Wilms hoeveel ontzag de leerlingen voor Robbie hebben. „Ze blijven tot het einde geboeid en luisteren goed naar hem.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle