Volledig scherm
Het vuur was te heftig om nog dichtbij te kunnen komen. Foto: Video

Video | Reddingspoging bootbrand strandt in muur van vuur

ZWOLLE - Nieuwe beelden van de brand in de woonboot in het Almelose kanaal in Zwolle, waarbij de twee bewoners om het leven kwamen, tonen hoe buren en passanten wanhopig nog een reddingspoging ondernemen. Die actie blijkt tevergeefs vanwege de heftige vlammenzee die dan al woedt.

De opnamen zijn gemaakt door Hendrik van der Vegte, die samen met zijn vrienden ten tijde van de brand in een park in de buurt was. Volgens eigen zeggen heeft hij nog geprobeerd de voordeur van de boot open te trappen, maar dat dat niet lukte. Daarna heeft hij nog wel een gasfles die naast de ingang stond weggegrist en op de wal geslingerd. Een buurman stond inmiddels op het dek van de boot, maar was door de vlammen klemgezet, waarop hij noodgedwongen in het water moest springen. Hendrik en zijn vriend Johnny Bezuijen hebben de man daarop op het droge geholpen.

Het kan zijn dat deze video niet toont in de app van de Stentor. Dan is hij hier online te bekijken.

Nieuwe beelden van de brand in de woonboot in het Almelose kanaal in Zwolle, waarbij de twee bewoners om het leven kwamen, tonen hoe buren en passanten wanhopig nog een reddingspoging ondernemen. Beeld: Hendrik van der Vegte Zie verder: www.destentor.nl/1.6536465

In samenwerking met indebuurt Zwolle