Volledig scherm
© Frans Paalman

Video | Sneak peek in nieuwe Pathé-bioscoop Zwolle

ZWOLLE - Een popcornbar, starbuckskoffie en extra grote loveseats voor stelletjes. Pathé pakt flink uit in de nieuwe megabioscoop op het Katwolderplein. Als alles volgens planning gaat start de bioscoop al acht december met proefdraaien.

Het aftellen is daarom echt begonnen voor filmliefhebbers in de regio. Vanaf donderdag 15 december is de bioscoop helemaal operationeel, en moet alles picobello in orde zijn. En dat gaat lukken, zegt manager Dennis Tulleken. "Het zijn nu nog de details die afgewerkt moeten worden."

Sneaking
Al een week eerder krijgen filmliefhebbers de kans om het proefdraaien mee te maken. Een 'sneak peek' dus, mét korting. "We willen gefaseerd opstarten. Welke films we zullen gaan draaien en hoeveel, daar kan ik nu nog niets over zeggen. Zodra we groen licht krijgen gaan de tickets online in de verkoop", zegt Tulleken. De planning daarvoor staat nu op acht december, de dag nadat de oude Cinéma aan het Gasthuisplein voorgoed wordt gesloten.

Twee weken voor de opening is de grandeur van het nieuwe pand al voorzichtig te zien. De bar zit er in, de roltrappen worden getest, maar de doe-het-zelf Starbuckskoffiemachine moet nog worden geplaatst. De negen zalen zijn zo goed als klaar. Twee van deze hebben zogenaamde Dolby Atmos-geluidstechnologie. Maar liefst 59 speakers hangen aan de muur én het plafond waardoor het geluid van alle kanten binnenkomt.

Videodrome
Een van de Dolbyzalen krijgt ook nog laserprojectie, wat zorgt voor extra scherp beeld. Een perfecte plek om bijvoorbeeld een horrorfilm, zegt Tulleken. De uitbreiding van het aantal zalen, van vier in De Kroon naar negen in de nieuwe Pathé, betekent dat meer specifieke genres kunnen worden gedraaid. "Horror wordt een groot genre, maar ook arthousefilms zullen meer in de programmering worden opgenomen." Ook gaat de bioscoop Turkse films vertonen.

Over twee weken worden de deuren van de nieuwe Pathé Zwolle geopend.
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle