Volledig scherm
Gijs van den Akker krijgt visles. Foto: Frans Paalman

Video | Vis TV verrast Gijs (10) met de beste tricks

ZWOLLE / HARDENBERG - ,,Zo", zegt Ed Stoop, als Gijs van den Akker zijn zojuist gekregen hengel opbergt. ,,Een snoek hebben we vanmiddag dan niet gevangen, maar ach, dan hoeven ze deze keer ook niet naar de tandarts." De 10-jarige Gijs knikt instemmend, als Stoop in de Zwolse grachten zijn zoveelste grap van de middag heeft gemaakt.

De presentator van Vis TV, het RTL-programma dat iedere zondagochtend honderdduizenden kijkers trekt en heuse analytici aan tafel zet, is naar de provinciehoofdstad gekomen om Gijs de dag van zijn leven te bezorgen. ,,Ik ken Ed. Van het programma op televisie, maar ook van filmpjes op YouTube. Daar leer ik heel veel van. Nu heb ik een wens gemaakt om met Ed te mogen vissen. En die is vervuld. Heel leuk."

Gijs lijdt aan epilepsie en heeft zijn goede en minder goede dagen. Een pittige ziekte, zeker als hij zo nu en dan een aanval te verwerken krijgt. Vissen kan hij echter als de beste en de Hardenbergse jongen trekt er dan ook regelmatig met vader en opa op uit om een hengeltje uit te gooien. Om de fijne kneepjes van Ed te leren heeft de stichting Make-a-Wish de wandelende visencyclopedie uitgenodigd voor een grachtentocht door Zwolle. ,,Wist je dat ik weleens iemand gezien heb die een karper met een patatje heeft gevangen", vraagt Ed aan Gijs. Die wist dat niet. ,,Goed doorbakken, dat wel."

In samenwerking met indebuurt Zwolle