Volledig scherm
Industrieterrein H2O langs de A-28. © Henri van der Beek

Video | Zwolle en Kampen in verweer tegen bedrijventerrein H2O

ZWOLLE - De gemeenten Zwolle en Kampen vinden dat buurgemeenten Heerde, Hattem en Oldebroek te hard van stapel lopen met hun plannen voor bedrijventerrein H2O. De twee Overijsselse gemeenten hebben een zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan.

Omdat bedrijvenpark H2O in de oksel van de A28/A50 in zijn oorspronkelijke vorm niet van de grond kwam, willen de Gelderse gemeenten het bestemmingsplan aanpassen. In plaats van enkel regionale bedrijven, willen ze grotere ondernemers plek bieden op het terrein in Hattemerbroek.

Zwolle en Kampen zien daarmee een concurrent om de hoek ontstaan. Zij willen eerst de conclusies van een regionaal onderzoek naar de behoefte aan bedrijfsgrond afwachten. Ze hebben de H2O-gemeenten hier voor de zomer al op gewezen. Toch hebben Oldebroek, Hattem en Heerde vorige maand een nieuw bestemmingsplan ter inzage gelegd. Kampen en Zwolle zeggen nu 'geen andere mogelijkheid te zien dan een zienswijze in te dienen'. Dit kan uiteindelijk leiden tot een formeel bezwaar met als ultieme consequentie een rechtszaak bij de Raad van State.

In samenwerking met indebuurt Zwolle