Vierde schietpartij in half jaar tijd in Zwolle, ditmaal in Dieze-Oost

Update & VideoOpnieuw is het raak in Zwolle. Bij de ingang van een Multicultureel Centrum in de wijk Dieze-Oost is zaterdagavond laat een schietpartij geweest. Vermoedelijk twee auto's zijn daarna weggereden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Onderzoek na de schietpartij in de wijk Dieze-Oost in Zwolle.
Volledig scherm
Onderzoek na de schietpartij in de wijk Dieze-Oost in Zwolle. © News United / Stefan Verkerk

De politie is uitgerukt en doet sporenonderzoek.  Het Multicultureel Centrum bevindt zich in hetzelfde gebouw als Cultureel Centrum Domusica op de kruising van de Van Schoonhovenstraat met de Radewijnsstraat in de wijk Dieze-Oost. Die straten waren korte tijd afgezet voor onderzoek. Of het om een gerichte aanslag op het centrum gaat is niet bekend. 

Kogelvrije vesten

Het Multiculturele centrum is een ontmoetingsplaats voor onder meer de Turkse en Marokkaanse gemeenschap. Aan de achterkant zit het Cultureel Centrum Domusica met een eigen ingang. Daar huisvesten verschillende verenigingen. Op zondag worden religieuze activiteiten georganiseerd. 

Op straat voor de ingang van het Multicultureel Centrum zijn acht hulzen gevonden, wat er op duidt dat er minimaal acht keer is geschoten. De melding kwam rond middernacht binnen. De aanwezige politieagenten droegen kogelvrije vesten. Al snel kwamen ook rechercheurs en mensen van de Forensische Opsporing ter plaatse, evenals speurhonden. 

Een nieuwsgierige buurtbewoonster kijkt op wanneer ze de verschillende politiewagens in de straat ziet. ,,We hoorden een aantal knallen, maar dachten eerst aan vuurwerk.”

Een andere bewoner schetst een rustige wijk. ,,Hier is eigenlijk nooit reuring. Er wordt hiernaast wel gebouwd aan een centrum voor Alevieten, maar dat gaat allemaal heel gemoedelijk.”

Gewonden

In eerste instantie ontstond er verwarring, omdat niet duidelijk was of het daadwerkelijk om een schietpartij ging. De politie kreeg een melding binnen dat er schoten waren gelost, maar er moest eerst onderzocht worden of dit daadwerkelijk zo was. 

Onderzoek naar de kogelhulzen
Volledig scherm
Onderzoek naar de kogelhulzen © News United / Stefan Verkerk

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, maar de politie houdt rekening met het scenario dat er ook een of meerdere slachtoffer kunnen zijn gevlucht. De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen. 

Liquidatiepoging

Het is de zoveelste schietpartij binnen een korte periode in Zwolle. Zo was er eind september een liquidatiepoging in Stadshagen en werd de maand erna geschoten in Holtenbroek. In diezelfde wijk werden vorige maand een bestelbusje en woning beschoten. 

De straat waar is geschoten.
Volledig scherm
De straat waar is geschoten. © Google Maps
  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle