Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vijf Zwolse jongens verdacht van diefstallen uit kleedkamer school

Vijf minderjarige jongens uit Zwolle zijn vorige week aangehouden in verband met diefstal uit een kleedkamer van het Carolus Clusius College in Zwolle. Zij worden ervan verdacht ‘diverse waardevolle spullen‘ te hebben gestolen. 

De politie kwam het vijftal op het spoor nadat de school en enkele ouders aangifte hadden gedaan. Wat er met de minderjarige jongens gebeurt is aan het openbaar ministerie, aldus de politie. Of het gaat om leerlingen van de school is niet bekend. 

De directie van het Carolus Clusius College wil verder niet op de zaak ingaan, maar uit diverse mails die naar ouders zijn gestuurd blijkt dat op twee momenten spullen van leerlingen zijn verdwenen en/of vernield tijdens de gymles, op 6 en 9 september. 

Boven water

In de brieven zegt de schoolleiding de zaak ‘hoog op te nemen‘ en het heel vervelend te vinden dat dit is gebeurd. ‘Een aantal leerlingen en ouders heeft zelf aangifte gedaan en onze directeur heeft dit gedaan namens de school‘, zo staat in de brief. Daarin geeft de school ook aan dat de politie de gesprekken met de mogelijke daders inmiddels afgerond heeft. ‘Mochten er gestolen voorwerpen boven water komen dan kan het enige tijd duren voordat deze spullen worden vrijgegeven. De officier van justitie moet hiervoor toestemming geven.‘

Op slot

De school meldt ook aan de ouders dat maatregelen die worden genomen om herhaling te voorkomen. ‘Elke leerling heeft de beschikking over een kluisje. Wij adviseren alle leerlingen om waardevolle spullen in het kluisje op te bergen. Daarnaast worden tijdens de lessen de kleedkamers van de gymzalen op slot gedaan'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle