Water uit de kraan wordt volgend jaar flink duurder bij Vitens.
Volledig scherm
PREMIUM
Water uit de kraan wordt volgend jaar flink duurder bij Vitens. © Shutterstock / Archief Carlos Marques

Vitens verhoogt prijs drinkwater naar ‘histori­sche hoogte’

De prijs van het drinkwater gaat bij Vitens in 2023 flink omhoog, omdat het bedrijf te maken heeft met onder andere fors gestegen kosten van bijvoorbeeld energie, lonen en materialen. Tegelijkertijd heeft Vitens minder inkomsten ontvangen omdat huishoudens dit jaar minder water verbruiken. Een gemiddeld huishouden gaat daarom zo’n 20 euro meer betalen volgend jaar.

48 reacties

 • Bert Schillie

  2 maanden geleden
  Al die energie bedrijven en water bedrijven en meer van dit volk, zijn druk bezig om de consument te op kosten te jagen minder verbruik meer betalen, supermarkten kleinere verpakkingen meer betalen. De Nederlander wordt ronduit gezegd bedondert.
 • Jan Langeler

  2 maanden geleden
  Vitens heeft een monopolie positie. Je kunt nergens anders je water vandaan halen! (alleen zelf een bron slaan in je tuin als je daar al water vindt) En een pomp kopen en alle aanpassingen om het goed en veilig in gebruik te nemen loont niet!
 • Jeroen Slager

  2 maanden geleden
  Water is een eerste levensbehoefte. De consument mag daarom niet als speelbal worden gebruikt. Dit artikel werkt contraproductief voor Vitens. De consument gaat zuiniger om met water en daarom worden de prijzen verhoogd? Goed gedrag wordt meestal beloond, dat werkt. Ik ben kandidaat voor 50PLUS Overijssel, reken er maar op dat ik hier mee aan de slag ga als ik gekozen wordt. Ben ook wel benieuwd welke hoeveelheid water de industrie gebruikt ten opzichte van de consumenten?
 • Dirk Brinkman

  2 maanden geleden
  Het is tochraar , wij moeten minder water gaan gebruiken, logisch , maar wij moeten wel voor minder water meer betalen, dit is toch krom.
 • Tineke Schootbrugge

  2 maanden geleden
  Het is inderdaad maar 1.65 per maand, maar ALLES is duurder geworden. Ik werk maar 24 uur ivm gezondheidsklachten. Ik moet dus in mijn eentje rondkomen van een klein salaris. Ik kom keurig al mijn verplichtingen en betalingen na, maar dat de rijken steeds rijker worden en de armen armer, dat doet toch pijn.