Tientallen acts vliegen vandaag van festival naar festival.
Volledig scherm
Tientallen acts vliegen vandaag van festival naar festival. © De Vrienden van Amstel Live

'Vliegende Vrienden' in Zwolle logistiek spektakel

Twaalf helikopters vliegen vandaag af en aan tussen Zwolle, Eindhoven en Amsterdam. Zij vervoeren de ruim vijftig artiesten en meer dan honderd bandleden die binnen twaalf uur op alle drie de locaties een optreden verzorgen. 

Daarmee wordt het festival De Vliegende Vrienden van Amstel Live een ware logistieke uitdaging voor de organisatie. In park De Wezenlanden is bijna drie weken gewerkt aan de opbouw van het festivalterrein, maar alles valt en staat vandaag met de timing van de 'af- en aanvoer' van de artiesten. Het publiek in het park krijgt tussen 12 en 24 uur in totaal 24 acts voorgeschoteld, veelal duo-optredens. Zoals Anouk met Douwe Bob en Guus Meeuwis en Rowwen Hèze. Na een half uurtje op het podium stappen ze weer in de heli, op weg naar de volgende bestemming. 

IJsbaan

In Zwolle landen de heli's overigens niet op het festivalterrein, maar op de ijsbaan in Herfte. Per auto gaan de artiesten dan naar Park De Wezenlanden. Daar is behalve een hoofdpodium ook een 'dansende vrienden-podium'. Het grootste deel van het park is ingericht voor het evenement, waarvoor bezoekers minimaal zestig euro entree betalen. 

De Vliegende Vrienden van Amstel Live is een samenwerking tussen de bestaande evenementen Vrienden van Amstel Live en Flying Dutch. Het wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Op alle drie de locaties samen worden 120.000 bezoekers verwacht; 3000 mensen zijn werkzaam op het evenement.

  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle