Volledig scherm
School Het Festival is voorlopig dicht. Leerlingen worden door andere scholen opgevangen. © Frans Paalman

Vloeren Zwolse basisschool Het Festival opnieuw onder de loep

De vloeren van basisschool Het Festival in de wijk Stadshagen worden deze en volgende week onder de loep genomen. Het onderzoek moet uitwijzen of herstel van de vloeren noodzakelijk is en wanneer de kinderen weer naar school kunnen. 

In de herfstvakantie bleek dat de veiligheid van de vloerconstructie in de school niet kon worden gegarandeerd. Een analyse op papier deed eerder nog geen alarmbellen rinkelen. Na een fysieke controle bleek toch sprake van een verhoogd veiligheidsrisico, waarop de school tot nader order gesloten bleef. Over twee weken moet er meer duidelijkheid komen over de staat van de vloer en eventuele herstelwerkzaamheden. In november was de verwachting nog dat de school tot de zomer van 2018 op slot zou blijven. 

'Het went'

De ruim 500 leerlingen van groep 3 tot en met 8 worden nog steeds opgevangen door basisscholen De Boxem, De Paperclip, De Krullevaar en Klein Festival. De zeven kleutergroepen zijn opgevangen bij de Zijsprong, de peuters bij Sterrenkroos. ,,Het lesgeven gaat prima", zegt docente Marjet Beldman, die met haar groep vier verhuisde naar De Paperclip. ,,De kinderen ervaren geen verschil. Wij als leerkrachten iets meer qua organisatorische zaken. Maar ook dat went." 

Aansprakelijk

De kosten van de operatie worden op dit moment geïnventariseerd door de gemeente, laat woordvoerder Marieke Stenfert in een schriftelijke reactie weten. De totale kosten kan ze nog niet noemen in afwachting van de onderzoeksresultaten. Wie aansprakelijk kan worden gesteld voor de schadepost, is ook nog niet duidelijk. Stenfert: 'Wij onderzoeken momenteel of en zo ja bij welke partij de kosten eventueel verhaald kunnen worden.'

In samenwerking met indebuurt Zwolle