Volledig scherm
Hans Offringa. Fotograaf:Becky Lovett

Vlog | Zwolse Offringa benoemd tot Schotse whisky-ambassadeur

ZWOLLE - De Zwolse whisky-expert en auteur Hans Offringa is door de Scotch Malt Whisky Society (SMWS) benoemd tot haar ambassadeur in Nederland.

De SMWS (opgericht in 1983 in Edinburgh) is een internationale whisky club en onafhankelijk bottelaar, gespecialiseerd in single cask single malt whisky op vatsterkte. De SMWS heeft momenteel meer dan 25.000 leden in 19 landen.

Beschermheer
"Via zijn vele whiskyboeken, artikelen en presentaties is Offringa bekend in de hele whiskywereld", aldus het SMWS. "Hij is beschermheer van het Whisky Festival Noord-Nederland, Keeper of the Quaich, Kentucky Colonel, Honorary Scotsman en European Contributor van Whisky Magazine. Samen met zijn vrouw Becky Lovett Offringa zit hij al vele jaren in de jury van de Dutch Whisky Awards. Genoeg accolades om hem te benoemen."

Offringa zal de SMWS in Nederland gaan ondersteunen met speciale whisky tastings in diverse delen van het land en aanwezig zijn op een aantal geselecteerde whiskyfestivals.

10e Zwolse whisky
Sinds het behalen van de titel 'Hoofdstad van de Smaak' in 2008 heeft Zwolle haar eigen botteling, dit op initiatief van Hans Offringa, Henk van Voornveld, directeur Zwolle Marketing en Eric Bartels, eigenaar Slijterij Bartels. Vanmiddag is de 10e Zwolse whisky overhandigd aan Jonnie en Thérèse Boer in De Librije. Deze whisky is gedistilleerd bij de distilleerderij van Craigellachie, in de Speyside. Deze unieke botteling bevat 312 flessen en wordt verkocht bij Slijterij Bartels.

Whisky-expert presenteert 10de Zwolse Whisky.

In samenwerking met indebuurt Zwolle