Gerrit Gerritsen schreef het boek ‘De Hooivogel’. Van de duizenden paren grutto's in de jaren 70 en 80 rond Zwolle, zijn er enkele honderden over, vertelt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Gerritsen schreef het boek ‘De Hooivogel’. Van de duizenden paren grutto's in de jaren 70 en 80 rond Zwolle, zijn er enkele honderden over, vertelt hij. © Frans Paalman

Vogelaar Gerrit Gerritsen uit Zwolle slaat opnieuw alarm: de grutto verdwijnt uit Nederland

Al bijna veertig jaar reist hij de grutto achterna. Met zijn boek De Hooivogel waarschuwt vogelaar Gerrit Gerritsen uit Zwolle nogmaals. De koning van de Nederlandse weidevogels dreigt ons land te verlaten. ,,En met het vertrek van de grutto, verdwijnt ook ons platteland.” Hoe houden we deze wonderschone steltloper hier? 

1 reactie

  • Jan Kelder

    11 maanden geleden
    Waar moeten die dieren nog nestelen, vroeger werd een weiland 1 a 2 keer per jaar gemaaid tegenwoordig is dat 5 a 6 keer, soms vaker en heb je weleens gezien met wat voor snelheid ze over het land "jagen" tijdens het maaien ? Niet normaal en met een breedte van 8 meter soms, jonge dieren hebben geen kans !! Maar wat ook te denken van alle "beschermde" roofvogels o.a. die prachtige ooievaar !! vreet alles wat jong is op !!! Nee ook het natuurbeleid in Nederland is al jaren het spoor bijster !!!