Bewoners van tientallen huizen (voorzijde) kijken vanuit hun raam uit over het kantoorpand aan de Meeuwenlaan waar vanaf eind dit jaar 300 asielzoekers gehuisvest worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van tientallen huizen (voorzijde) kijken vanuit hun raam uit over het kantoorpand aan de Meeuwenlaan waar vanaf eind dit jaar 300 asielzoekers gehuisvest worden. © Pedro Sluiter

Volksbuurt in Zwolle bezorgd over komst van 300 asielzoekers: ‘Het zijn er wel erg veel’

Bewoners van tientallen huizen in de Zwolse wijk Kamperpoort krijgen vanaf eind dit jaar nieuwe buren: in een voormalig kantoorpand komen driehonderd asielzoekers. Veel omwonenden zeggen verrast te zijn over het nieuws en maken zich zorgen. ,,Ik denk niet dat een opvanglocatie naast een volkswijk zo geschikt is.”

6 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Niet accepteren in zo,n kwetsbare en mooie buurt die al genoeg te verduren heeft,berkum of de veerallee is veel beter
 • B. Veerman

  1 maand geleden
  We hebben er in de wijk al een keer zeshonderd gehad en dat leverde geen enkel probleem op. Dus ik zeg, laat maar komen!
 • marion van kooij

  1 maand geleden
  Wat zei de gemeente toen ik 15 asielzoekers (jonge mannen) naast me kreeg wonen? Ja, de communicatie was niet goed. En wat hebben ze ervan geleerd? Kennelijk niet veel. Zelfs het feit dat ze middels een rechtszaak eruit moesten omdat dit niet kon in een woonwijk, volgens de rechter, schijnt niets te veranderen.
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  @Wim Hovestad Zo werkt dat niet, VVD-er van der Burg belt VVD-er Snijder en zegt als jij na je huidige functie nog een leuke carrière wil dan moet je voor lange termijn tijdelijke ruimte leveren voor minimaal 600 gelukzoekers en daar vervolgens ook woningen voor regelen, ik zorg dan weer voor aanvulling. De burger zal ze drie keer worst zijn. Het zou me ook niet verbazen als die zeshonderd er vele duizenden worden als ik de plannen van de EU zo eens bekijk.
 • H. Stoel

  1 maand geleden
  wij nederlanders moeten straks zelf nog eens vluchten met deze asielwaanzin