Volledig scherm
PREMIUM
Volkswagen Pon Financial Services bouwt een nieuw complex op Hessenpoort. Hier komen straks continu 1.500 auto's te staan. Ex-lease, bedoeld voor autodealers om over te nemen. De bouw is inmiddels begonnen. © Frans Paalman

Volkswagen verkoopt duizenden ex-leaseauto's vanuit Zwolle

Volkswagen Pon Financial Services neemt een enorme locatie in Zwolle in gebruik voor de verkoop van voormalige leaseauto's. De bouw op Hessenpoort is inmiddels begonnen. Het is de bedoeling dat de huidige locatie in Hoevelaken vanaf eind dit jaar wordt verplaatst naar Zwolle. Op het terrein is plaats voor 1.500 auto's en er ontstaat werkgelegenheid ‘aan de onderkant van de arbeidsmarkt’.

Het terrein wordt aangelegd op de hoek van de Steinfurtstraat en de Nieuwleusenerdijk. De Zwolse ontwikkelaar Jansen Vastgoed heeft de lap grond eerder dit jaar overgenomen van de gemeente Zwolle en verhuurt het aan Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS). Dit bedrijf is een volle dochter van Pon, van oudsher importeur van merken uit de Volkswagen-groep. Onder VWPFS valt een aantal leasemaatschappijen en verhuurbedrijven.

In samenwerking met indebuurt Zwolle