Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie. Nieuwbouw © ANP

Voor Jan Modaal is er bijna geen betaalbaar nieuw koophuis te vinden in Zwolle

Het is voor woningzoekers met een modaal inkomen een hels karwei om een nieuwbouwhuis te kopen in Zwolle. Terwijl de gemeente duizend nieuwe woningen per jaar wil laten bouwen, komen er slechts enkele tientallen koophuizen bij onder de 210.000 euro. Oppositiepartij PvdA is het spuugzat.

Wie een modaal inkomen van 36.000 euro bruto heeft, kan bij lange na niet 210.000 euro lenen voor een hypotheek. Om ook voor deze doelgroep, veelal eenverdieners, en starters voldoende huizen te hebben, hanteert de gemeente de regel dat 30 procent van de woningen in nieuwbouwprojecten goedkope huur of koop moet zijn. Voor koophuizen betekent dit dat de verkoopprijs niet boven de 210.000 euro mag liggen.

  1. Typhoon betovert Dominicanenkerk in Zwolle
    PREMIUM
    VIDEO

    Typhoon betovert Dominica­nen­kerk in Zwolle

    In de intieme setting van de Dominicanenkerk legt de Zwolse rapper Typhoon zijn ziel bloot. De man die ooit overwoog dominee te worden, maakt van zijn optreden een muzikale geloofsbelijdenis en is in de oude kerk helemaal in zijn element. Hij wilde een beroerd en tegelijk bijzonder jaar graag afsluiten op de plek die hem door moeilijke tijden hielp. Op momenten dat de Zwolse rapper/zanger Typhoon het afgelopen jaar nauwelijks licht meer zag, zocht hij het kapelletje in het Dominicanenklooster op om zijn hoofd tot rust te laten komen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle