Volledig scherm
PREMIUM
Een door midden gescheurde kindertekening van een familie. © ANP XTRA

‘Vooral vrouwen willen nog snel scheiden voor de jaarwisseling’

Vanaf 1 januari verandert de Partneralimentatiewet. Voor degene die er belang bij heeft, in veel gevallen de vrouw, is het aanleiding om alsnog snel een echtscheidingsverzoek in te dienen. Andere echtscheidende stellen hebben besloten te ‘middelen’. Dat blijkt na een rondvraag bij kantoren in Zwolle, Apeldoorn en Lelystad en Deventer.

‘Het is zo druk, dat ik amper tijd heb om je te woord te staan”, zegt Josje Hana advocaat en mediator bij Het Familierechtkantoor in Apeldoorn en Zwolle. ,,Ik heb dubbel zo veel afspraken en ik heb meerdere cliënten die door deze nieuwe wet dusdanig onder druk komen te staan, dat ze het alsnog snel willen regelen.”

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle