Volledig scherm
Lege stations als gevolg van de stakingen in het openbaar vervoer. © ANP

Voorlopig geen OV-staking in Zwolle, Deventer en Apeldoorn

Deze week staken de chauffeurs in het openbaar vervoer niet in Zwolle, Deventer en Apeldoorn. Wel wordt er dinsdag als onderdeel van een estafettestaking het werk neergelegd in Arnhem en Nijmegen.

Dat betekent niet dat de reizigers rondom de steden in het oosten van Nederland gevrijwaard blijven van een staking in het openbaar vervoer. ,,We gaan in de loop van de week de acties voor volgende week voorbereiden,'' zegt FNV-bestuurder Pieter Beuzenberg. ,,We kijken naar de houding van de verschillende werkgevers. En afhangend daarvan bepalen we welke regio's we gaan pakken.''

Muurvast

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgevers over een betere cao voor de werknemers in het streekvervoer zitten muurvast. Er lag al een akkoord tussen de werkgevers en de vakbonden. Maar de vakbondsleden wezen dit akkoord af.

Tal van chauffeurs stellen dat ze al jaren worden uitgeknepen door hun werkgever. De rijtijden worden steeds krapper waardoor er geen tijd is voor pauzes. Zelfs tijd voor een plaspauze zou in het geding zijn.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle