Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Jansen in de grootste productiehal op het Philips/Vishayterrein. © Frans Paalman

Voormalige Philipsfabriek in Zwolle: 'Dit is bijna industrieel erfgoed'

Gerrit Jansen gebaart om zich heen in een gigantische lege fabriekshal van zo’n 6000 meter groot. Je zou er met gemak een beurs of een dancefeest kunnen houden. Hij wijst naar boven waar achter een balustrade kantoorruimtes zichtbaar zijn. Op de achtergrond zoeft het verkeer over de Ceintuurbaan.

De voormalige Philipsfabriek in Zwolle krijgt een tweede leven als bedrijfsverzamelgebouw. Maar dan wel met behoud van de karakteristieke industriële ‘look’, zegt de mede-eigenaar van Jansen Vastgoed, dat het immense terrein heeft gekocht. ,,Wat hier staat is bijna industrieel erfgoed. Philips bouwde overal in het land fabrieken in dezelfde kenmerkende stijl. Natuurlijk moeten we ermee aan de slag om het duurzamer en comfortabeler te maken. Maar in wezen zijn het enorm degelijke gebouwen met een geweldige uitstraling.’’

  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle