Volledig scherm
Winkels mogen nu zelf bepalen of ze wel of niet open gaan op de zondag. Gemeenteraad heeft dit vanavond besloten. © Frans Paalman

Voortaan iedere dag winkelen in Zwolle, ook op zondag

De wijde regio kan voortaan iedere dag terecht in Zwolle om te winkelen. Ook op zondag. De Zwolse gemeenteraad ging vanavond in meerderheid akkoord met de voorgestelde verruiming van de winkeltijden.

Het amendement van CDA en SP om in het voorstel op te nemen pas vanaf 12.00 uur op zondag de winkels te laten openen, haalde het niet. Wethouder De Heer gaf aan die te ontraden omdat 'het Citycentrum al heeft aangegeven dat ondernemers rekening willen houden met elkaar en ook flexibiliteit daarin te willen houden. ,,Daarnaast is na navraag bij andere gemeenten gebleken dat daar ook geen specifieke tijden in de verordening zijn opgenomen", aldus De Heer. ,,En ook in onze vorige verordening stonden geen tijden. Wij hebben gemeend dat voort te moeten zetten." 

Verlies

Voor fractievoorzitter Gerdien Rots van de Christenunie reden om tegen de hele verordening te stemmen. ,,Dat zal voor niemand een verrassing zijn", lichtte zij nog toe. ,,Wij vinden het een ingrijpend verlies voor de ritmiek in de Zwolse samenleving. Hiermee komen de collectieve waarden steeds meer onder druk te staan."

Brammert Geerling van de SP vulde nog aan dat 'er meer in het leven is dan winkelen'. ,,De kleine ondernemers hebben recht op een vrije dag met hun gezin. Hiermee wordt hen elke bescherming ontnomen."

Verheugd

Volgens de VVD is de 'invulling van iedere dag aan ieder individu'. ,,Of die dat nu in de kerk, op het terras of in een winkel wil doen."

Sylvana Rikkert van GroenLinks vulde nog aan 'verheugd' te zijn en uit te kijken naar het 'verrassende en zinneprikkelende totaalpakket' waarin CityCentrum Zwolle met de horeca en de culturele partners 'tot een bijzonder programma zegt te willen komen'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (33%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (51%)
  • Het maakt mij niks uit. (16%)
4065 stemmen