Bij McDonald's Zwolle-Noord is alleen de drive-thru open. Klanten worden door afzettingen direct weer naar de openbare weg geleid. Het is de bedoeling om het eten thuis op te eten; in de praktijk doen veel klanten dat op de naastgelegen Floresstraat. Eigenaar Feenstra hoopt dat dit stopt nu er nieuwe landelijke maatregelen tegen samenscholing zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij McDonald's Zwolle-Noord is alleen de drive-thru open. Klanten worden door afzettingen direct weer naar de openbare weg geleid. Het is de bedoeling om het eten thuis op te eten; in de praktijk doen veel klanten dat op de naastgelegen Floresstraat. Eigenaar Feenstra hoopt dat dit stopt nu er nieuwe landelijke maatregelen tegen samenscholing zijn. © Foto Frans Paalman Zwolle

Voorzichtigheid troef bij drive-thru-restaurants rond Zwolle

Met pin-terminals aan een stok en afgesloten parkeerplaatsen slaan de fastfoodrestaurants in Zwolle zich door de coronacrisis heen. Alleen de drive-thru is open en dat zorgt voor een flinke omzetdaling. Hangjeugd rondom de zaken is er nog wel en wordt aangesproken door medewerkers. ,,Hopelijk verhogen de nieuwe maatregelen het bewustzijn onder die groep.’’

De vier McDonald's-restaurants van Zwollenaar Sjoerd-Jan Feenstra sloten vorige week zondag abrupt de deuren, om anderhalve dag later enkel de McDrive weer open te stellen. In rap tempo werden de parkeerplaatsen bij de restaurants in Heerde, Kampen en Zwolle afgelint om samenscholing te voorkomen. ,,Wanneer mensen toch samenkomen op ons terrein, spreken we ze daar direct op aan’’, zegt Feenstra. Klanten wordt aangeraden hun eten thuis te nuttigen.

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle