Vrachtwagen sloopt bovenleiding, treinverkeer Zwolle - Kampen plat

Update & VideoHet treinverkeer tussen Zwolle en Kampen is vanavond enkele uren plat gelegd door een beschadigde bovenleiding. De leiding werd kapot getrokken door een overstekende vrachtwagen.

De schade op het traject ontstond iets voor vijf uur in de middag. Bij de overweg op de Oosterlandeweg in IJsselmuiden sneuvelde de bovenleiding nadat deze bleef haken achter een overstekende vrachtwagen.

Stroomkabel op het dak

Omstanders probeerden vervolgens een naderende trein te waarschuwen, maar zonder succes; de trein kwam in aanraking met de bovenleiding. ,,Er lag een stroomkabel op het dak'', zegt een woordvoerder van de brandweer. ,,Pas nadat de trein werd geaard, mocht 'ie weer vertrekken.'' 

Dat gebeurde ongeveer een uur na de niet geplande tussenstop. Passagiers mochten in de tussentijd de trein niet verlaten. 

Vertraging

De kapotte leiding zorgde voor reizigers tussen Zwolle en Kampen in eerste instantie voor ruim een uur vertraging. Later werden bussen ingezet, waardoor de extra reistijd ongeveer een half uur bedroeg. 

De NS verwachtte dat de problemen rond 22.00 uur weer verholpen waren, maar kon uiteindelijk een half uurtje eerder de treinen weer laten rijden.

Volledig scherm
De bovenleiding werd geraakt door en vrachtwagen en raakte daardoor los. © Stefan Verkerk
  1. Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde
    PREMIUM

    Hoe een contract op een bierviltje drie Zwollenaren naar Nepal leidde

    Een doldriest plan, daar waren ze aan toe in hun leven. Ivo Geurts, Sjoerd van Dam en Robin ten Berge uit Zwolle maakten al liftend een reis van vijf maanden naar Nepal en verbleven daar vervolgens ook vijf maanden. Drinkend in het voormalige Nieuwscafé in hun woonplaats borrelde het idee op. Ze tekenden samen op de achterkant van een bierviltje een contract waarop ze elkaar verplichten deze bijzondere reis uit te voeren. En nu is er een boek van hun belevenissen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle